„Femeia din oglindă” de Rebecca James

Femeia din oglindă” este un roman gotic scris atât de lin, ca o apă proaspătă ce curge la vale, dar totuși înșelătoare, căci nu te lasă să vezi misterele de pe fundul ei. Povestea plină de suspans scoate la iveală obsesii adâci, oameni bântuiți de fantomele trecutului, de păcate vechi care vin să își revendice plata.

Despre autor

Rebecca James s-a născut în 1970 în Sidney și scrie ficțiune pentru tineri. A lucrat ca ospătăriță, a predat limba engleză timp de douăzeci de ani în Indonezia și Japonia și a fost și designer de bucătării. În prezent, trăiește în Australia alături de partenerul său și cei cinci copii.

Acțiunea cărții

„Rebecca James a creat o poveste plină de umbrele unei prezențe răzbunătoare care controlează narațiunea, o lectură întunecată și convingătoare.” Cheryl M-M s Book Blog

Mediul rural englez din Cornwall este dominat de conacul gotic impunător construit pe una dintre

cele mai înalte și solitare stânci ale zonei. Acest edificiu misterios este sursa nenumăratelor bârfe ale celor din oraș, dar nimeni nu cunoaște cu adevărat secretele întunecate ce se ascund în spatele zidurilor vechi de piatră.

„Un roman gotic modern al unei familii mistuite de umbrele și secretele trecutului.” Amazon

Familia De Grey este dintotdeauna deținătoarea acestui castel grandios și înspăimântător, de care majoritatea oamenilor se tem să se apropie. În anul 1947, cel care este stăpânul casei este Jonathan de Grey. El locuiește aici împreună cu cei doi gemeni ai săi, Edmund și Constance, și doi angajați care îl ajută să îngrijească vasta proprietate, Tom cel bun la toate și doamna Yarrow.

Când Alice Miller ajunge la Winterbourne, ea vine în calitate de guvernantă a celor doi copii. Descoperă, astfel, povestea tragică a morții Laurei de Grey, doamna casei, dar și a fostei guvernante, Christine. Se pare că acest conac exercită o influență nefastă asupra tuturor femeilor care încearcă sau doresc în adâncul sufletului să devină stăpânele casei.

Rachel este o cunoscută deținătoare a unei galerii de artă din New York-ul anilor 2016 și descoperă că toate frământările ei au un răspuns concret. Fiind adoptată, era mereu într-o incertitudine referitoare la originile ei. Însă acum a primit o scrisoare de la o firmă de avocatură din Anglia, prin care este înștiințată că a moștenit una dintre cele mai mari și mai impunătoare clădiri din întreaga Anglie: Winterbourne.

Mary Sinnet este o fată retrasă care trăiește în Cornwall în anii 1806. Ea alege să se retragă din lume și să se izoleze în coliba sa de pe stânca din Polcreath. Este amăgită și păcălită de un de Grey, care dorește să îi cumpere pământurile și să o alunge din coliba sa. Numai că ea refuză și de aici ia naștere tragedia și blestemul care se abat asupra acestui loc. Biata femeie este urmărită și acuzată de vrăjitorie de întreg satul, iar conacul Winterbourne este clădit pe un pământ îmbibat în amărăciune și lacrimi.

Toate aceste femei sunt atât de strâns legate între ele, le unește același sânge și aceeași tragedie. Durerea provocată acestora de spiritul malefic ce se ascunde printre umbrele întunecatului conac este atât de vie, de reală, încât este simțită aievea de către cititor.

Personajele

Aș îndrăzni să spun că personajul principal al acestui roman este însuși conacul Winterbourne, această casă neprimitoare care îi face pe cei care trăiesc aici, dar mai ales pe femei, să își piardă mințile și să își dorească să încheie socotelile cu viața.

Un personaj enigmatic și intrigant este Jonathan de Grey, deținătorul conacului. El este un bărbat aspru, asupra căruia războiul si traiul la Winterbourne au lăsat urme adânci și de neșters. El preferă să își ascundă sentimentele față de femeile pe care le iubește, dar și față de proprii copii, de teamă ca aceștia să nu-i fie luați de puterea malefică a conacului.

Cei doi gemeni, singurii care știu cu adevărat secretul spiritului care se plimbă nestingherit prin casa lor, sunt doi copii aparent ascultători și angelici. În realitate sunt două suflete rătăcite asupra cărora traumele trecutului atârnă nefast. Ei sunt instrumentele cu care Winterbourne își duce la capăt răzbunarea.

  • Cartea a apărut la editura RAO.
  • Eu i-am acordat 5 steluțe pe Goodreads.
„Mama și copilul în diverse culturi” de Mei-Ling Hopgood
Mr. Pip de Lloyd Jones

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *